Μοσχαρίσιο φιλέτο κρασάτο

Το μοσχαρίσιο φιλέτο κρασάτο είναι ένα κυρίως πιάτο πολύ νόστιμο και εύκολο, αν και χρειάζεται αρκετός  χρόνος για να το μαγειρέψουμε. Για το λόγο αυτό, συνήθως, το ετοιμάζουμε την Κυριακή.

Μοσχαρίσιο φιλέτο κρασάτο

Μοσχαρίσιο φιλέτο κρασάτο

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρ φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • σέλινο
  • δενδρολίβανο
  • φασκόμηλο
  • 1/4  ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι,  πιπέρι

Διαδικασία

Αυτή η συνταγή είναι της πεθεράς μου, που μαγειρεύει τέλεια, και ζει στην κεντρική Ιταλία.

Πρώτα από όλα, δέστε σφιχτά το κρέας με σπάγκο κουζίνας, έτσι ώστε να είναι ένα στητό, μακρυλό κομμάτι, ή  ζητήστε από τον χασάπη να το κάνει για σάς.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ζεστάντε το λίγο και σοτάρετε το κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες και τις σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες.

Προσθέστε ένα μικρό κομμάτι σέλινο, αν σας αρέσει, τα καρότα και μερικά φύλλα  δενδρολίβανο και φασκόμηλο.

Βάλτε το κρέας στην κατσαρόλα και αφήστε το να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές, γυρνώντας το.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ρίξτε  το λευκό κρασί στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε το φιλέτο για 1 1/2 ώρα, γυρίζοντάς το περιστασιακά.

Αν η σάλτσα στεγνώσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέστε ζεστό νερό. Όταν ψηθεί, θα πρέπει

να μείνει άφθονη σάλτσα.

Όταν το φιλέτο είναι έτοιμο, βγάλτε το απο την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε.

Περάστε τη σάλτσα μέσα από το μύλο, μαζί με τα καρότα και το κρεμμύδι και αφαιρέστε τα υπόλοιπα.

Όταν το φιλέτο έχει κρυώσει αρκετά βάλτε το στο ξύλο κοπής και κόψτε το σε λεπτές φέτες, χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.

Τακτοποιήστε τις φέτες του κρέατος σε μια πιατέλα και καλύψτε τις με τη σάλτσα.

Σερβίρετε το μοσχαρίσιο φιλέτο κρασάτο ζεστό!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!