Μους σοκολάτας

Η μους σοκολάτας είναι ένα αφράτο γλύκισμα με  υπέροχη γεύση, ένα από τα αγαπημένα για τους λάτρεις της σοκολάτας σαν κι εμένα. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι είναι ένα ελαφρύ επιδόρπιο, αλλά δεν είναι. Ωστόσο, τουλάχιστον κάπου κάπου, ας γευστούμε αυτό τον υπέροχο πειρασμό!

Μους σοκολάτας

Μους σοκολάτας

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 20 γρ βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά

Διαδικασία

Ενα υπέροχο γλύκισμα σε λιγότερο από μισή ώρα!

Κόψτε τη σοκολάτα και βάλτε τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα σε μπεν μαρί στη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και  αφήστε να λιώσουν αργά.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη.

Ανακατέψτε γρήγορα την κρέμα σοκολάτας στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών και προσθέστε τα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.

Χτυπήστε την κρέμα  γάλακτος και ρίξτε την, πάντα απαλά, στο μείγμα.

Τοποθετήστε τη μους σε τέσσερα μπολάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!