Μπακαλιάρος με κρούστα μυρωδικών

Ο μπακαλιάρος με κρούστα μυρωδικών είναι μια εύκολη συνταγή, που γίνεται σε πολύ λίγο χρόνο. Ο μπακαλιάρος, ψημένος στο φούρνο, καλυμένος με μια τραγανή κρούστα μυρωδικών, παραμένει τρυφερός, αλλά συμπαγής. Ένα πιάτο ιδανικό για ένα ελαφρύ και νόστιμο μεσημεριανό γεύμα ή για ένα δείπνο!

Μπακαλιάρος με κρούστα μυρωδικών

Μπακαλιάρος με κρούστα μυρωδικών

Υλικά για 2 άτομα

  • φιλέτα μπακαλιάρου 300 γρ
  • 2 κ. σ. μαϊντανό
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ. σ. δημητριακά ολικής άλεσης
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ. σ.  ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο αλλά ελαφρύ πιάτο μόνο σε μισή ώρα!

Για την προετοιμασία του μπακαλιάρου με κρούστα αρωματικών μπορείτε να πάρετε φρέσκο ή κατεψυγμένο μπακαλιάρο.

Τρίψτε με τα χέρια σας  τα δημητριακά, ή όπως εγώ, χτυπήστε τα στο γουδί.

Βάλτε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα δημητριακά, τη φρυγανιά, τα ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί και λίγο πιπέρι.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε ξανά.

Αλείψτε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, αφού προηγουμένως τα αλατίσετε.

Βάλτε το μείγμα για την κρούστα μυρωδικών πάνω  στα φιλέτα του μπακαλιάρου, φροντίζοντας να καλύψει καλά το ψάρι.

merl 1 rit

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 °, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 12-15 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει λίγο, ανάλογα με το φούρνο και το μέγεθος των φιλέτων του μπακαλιάρου.

Ο μπακαλιάρος με κρούστα μυρωδικών είναι έτοιμος να τον απολαύσετε!

Συμβουλές

Αν σας αρέσει η γεύση του λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού.

Αφήστε τα φιλέτα του μπακαλιάρου να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!