Μπρουσκέτα με ντομάτα και κρεμμύδι

Η μπρουσκέτα με ντομάτα και κρεμμύδι, με ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα, είναι ένα νόστιμο ορεκτικό. Μπορείτε επίσης να τις ετοιμάσετε για ένα οικογενειακό δείπνο και να τις απολαύστε μαζί με το τυρί που προτιμάτε. Απλή, με παραδοσιακή μεσογειακή γεύση!

Μπρουσκέτα με ντομάτα και κρεμμύδι

Μπρουσκέτα με ντομάτα και κρεμμύδι

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φέτες ψωμί
  • 4 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • μαντζουράνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

Καθαρίστε το κρεμμύδι, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε το στην πλάκα ψησίματος και ψήστε το για περίπου 25 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Πλύντε τις ντομάτες,  κόψτε τις στη μέση, αλατίστε τις και ψήστε τις στην πλάκα για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Βάλτε τις φέτες του ψωμιού στην πλάκα ψησίματος ή στην τοστιέρα, για λίγα λεπτά ώστε να φρυγανιστούν ελαφρά.

Κόψτε τις ντομάτες σε κύβους και ρίξτε τους λίγο ελαιόλαδο και τα τριμμένα μυρωδικά. Προσθέστε λίγο αλάτι αν χρειάζεται.

Τακτοποιήστε τις ντομάτες πάνω στις φέτες του ψωμιού, ολοκληρώνοντας με μερικές φέτες κρεμμύδι.

Μπορείτε επίσης να ψήσετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι στη σχάρα ή στο φούρνο.

Σερβίρετε τις μπρουσκέτες με ντομάτα και κρεμμύδι ζεστές!

Συμβουλή

Είναι σημαντικό να αλατίσετε τις ντομάτες πριν τις ψήσετε. Με αυτό τον τρόπο θα αφυδατωθούν ελαφρώς, συγκεντρώνοντας όλη τη γεύση τους.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!