Μπρουσκέτες με μπρόκολο

Μπρουσκέτες με μπρόκολο, απλές και νόστιμες, ιδανικές για ένα ορεκτικό ή ένα οικογενειακό δείπνο. Με μπρόκολο αρωματισμένο με αντζούγιες, σκόρδο, ελαιόλαδο και  τσίλι σε σκόνη, είναι εύκολες και έτοιμες σε λίγο χρόνο.

Μπρουσκέτες με μπρόκολο

Μπρουσκέτες με μπρόκολο

Υλικά για 2 μπρουσκέτες

  • 2 φέτες ψωμί
  • 100-150 γρ μπρόκολο
  • 2 φιλέτα αντσούγιας ή πάστα αντσούγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • τσίλι σε σκόνη
  • αλάτι

Διαδικασία

Μπρουσκέτες με μπρόκολο, απλές και νόστιμες, είναι εύκολες και μπορείτε να τις ετοιμάσετε σε λίγο χρόνο.

Κόψτε τις κορυφές του μπρόκολου και αφαιρέστε, τραβώντας το, το εξωτερικό πιο σκληρό φλούδι από τα κοτσάνια.

Πλύντε το μπρόκολο και ρίξτε το σε αλατισμένο νερό που βράζει για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Στραγγίστε το μπρόκολο.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, ξεφλουδισμένο και χτυπημένο.

Προσθέστε μια πρέζα τσίλι σε σκόνη και λίγη πάστα αντζούγιας ή 2 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα.

Προσθέστε το μπρόκολο και αφήστε να πάρει γεύση, ανακατεύοντας. Προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται.

Ψρυγανίστε τις φέτες του ψωμιού,  στο φούρνο, στη λειτουργία γκριλ, στους 180 ° C, για λίγα λεπτά.

Τρίψτε με μια σκελίδα σκόρδο τις φέτες του ψωμιού, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας ζεστό μπρόκολο.

Οι μπρουσκέτες με μπρόκολο είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!