Ξιφίας στο φούρνο

Ξιφίας στο φούρνο, ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ γεύμα. Με μια μαρινάδα με λεμόνι, ελαιόλαδο, κρασί,  μουστάρδα, σκόρδο και δεντρολίβανο, το ψάρι αποκτά πλούσια γεύση.

Ο ξιφίας είναι ένα άπαχο ψάρι, έτσι είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για εκείνους που τρώνε υγιεινά.

Ξιφίας στο φούρνο

Ξιφίας στο φούρνο

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μπριζόλες ξιφία

Για τη μαρινάδα

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 κουταλιές της σούπας κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλύντε τις μπριζόλες του ξιφία και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα καλά και στη συνέχεια ρίξτε τη σάλτσα πάνω στις φέτες του ξιφία και αφήστε τις  στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Τοποθετήστε τις μπριζόλες ξιφία σε ένα ταψί, βάλτε αλάτι και πιπέρι, βρέξτε με τη μαρινάδα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας τις φέτες  του ψαριού τουλάχιστον μία φορά για να ροδίσει.

Σερβίρετε τον ξιφία στο φούρνο ζεστό, διακοσμημένο με ένα κλαδάκι  δεντρολίβανο.

.Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!