Ομελέτα με άγρια ​​σπαράγγια

Η ομελέτα με άγρια σπαράγγια είναι ένα πιάτο ανοιξιάτικο, αφού κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής  μπορούμε να βρούμε σπαράγγια. Είναι ένα κυρίως πιάτο, το οποίο μπορούμε να προσφέρουμε και σαν ορεκτικό, σερβίροντας την  ομελέτα κομμένη σε κύβους.

Ομελέτα με άγρια σπαράγγια

Ομελέτα με άγρια σπαράγγια

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ άγρια σπαράγγια
  • 5 αυγά
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 60 γρ γάλα
  •  1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλύντε τα σπαράγγια, αφαιρέστε τις σκληρές άκρες από τα κοτσάνια, και  κόψτε τα σε  κομμάτια.

Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Προσθέστε τα σπαράγγια, λίγο νερό, αλάτι και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι  τα σπαράγγια να είναι τρυφερά. Αν το νερό στεγνώσει πριν να  είναι έτοιμα τα σπαράγγια , μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό ζεστό.

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, το τυρί παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι. Χτυπήστε καλά ώσπου να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.

Προσθέστε τα σπαράγγια στο μείγμα των αυγών.

Ρίξτε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι,  ζεστάνετε λίγο και ρίξτε το μείγμα για την ομελέτα.

Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν η ομελέτα αρχίσει να παίρνει χρώμα, γυρίστε την  με τη βοήθεια ενός καπακιού.

Συνεχίστε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά, ώστε να ροδίσει η ομελέτα και από την άλλη πλευρά .

Σερβίρετε την ομελέτα με άγρια σπαράγγια ζεστή!

Συμβουλή

Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα ομελέτα στο φούρνο, όπως έκανα εγώ.  Αλείψτε με ελαιόλαδο ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα για την ομελέτα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 ° C για 30 λεπτά.

Σημείωση

Φυσικά μπορείτε να ετοιμάστετε αυτό το πιάτο και με καλλιεργημένα σπαράγγια. Απλώς διαφέρει ο χρόνος μαγειρέματος των σπαραγγιών.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!