Ομελέτα με ντομάτες, πιπεριές και μπέικον

Η ομελέτα με ντομάτες, πιπεριές και μπέικον είναι ένα νόστιμο και πολύχρωμο πιάτο . Το ετοιμάζουμε με ντομάτα, πιπεριά, δύο είδη τυριών, κεφαλοτύρι και παρμεζάνα, που μαζί με το μπέικον προσθέτουν γεύση στην  ομελέτα.

Ομελέτα με ντομάτες, πιπεριές και μπέικον

Ομελέτα με ντομάτες, πιπεριές και μπέικον

Υλικά για 4 άτομα

  • 5 αυγά
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 φέτες μπέικον
  • 30 γρ κεφαλοτύρι
  • 20 γρ παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και κόψτε το μπέικον σε μικρούς κύβους.

Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες και μια μικρή κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες και αλατίστε τις.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο, στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε στο φούρνο.

Προσθέστε το κρεμμύδι και το μπέικον και αφήστε να ροδίσουν για 5 λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας.

Βάλτε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε  αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε τα καλά.

Προσθέστε τη μουστάρδα, το κεφαλοτύρι και την παρμεζάνα που έχετε τρίψει και ανακατέψτε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι και απλώστε από πάνω  τις ντομάτες σε φέτες και τις πιπεριές σε λωρίδες.

Μαγειρέψτε την ομελέτα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει στα πλάγια, αλλά να παραμείνει υγρή στη μέση.

Συνεχίστε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° (αεριζόμενο), για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η ομελέτα.

Σερβίρετε την ομελέτα με ντομάτες, πιπεριές και  μπέικον ζεστή!

Συμβουλή

Αν δείτε ότι η ομελέτα έχει ροδίσει πολύ νωρίς, συνεχίστε το ψήσιμο σε μη αεριζόμενο φούρνο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!