Πέννες με ωμές ντομάτες και σκόρδο
Υλικά για 4 άτομα
- 350 γρ πέννες
- 400 γρ φρέσκες ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
Για την ετοιμασία αυτού του πιάτου προτιμώ τις ντομάτες τύπου Σαν Μαρτσάνο, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ντοματίνια. Το σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε ώριμες ντομάτες.
Πλύντε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε κύβους. Αν ντομάτες έχουν πολλούς σπόρους, μπορείτε να τους αφαιρέσετε περνώντας το χυμό τους μέσα από ένα σουρωτήρι.
Καθαρίστε τις σκελίδες σκόρδο και τα βάλτε τις σε ένα μπολ με τις ντομάτες. Προσθέστε αλάτι και μπόλικο ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται για τη σάλτσα των ζυμαρικών.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε να πάρουν γεύση για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ, βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίστε τα και περιχύστε τα με τη σάλτσα ωμής ντομάτας.
Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικά φύλλα βασιλικού.
Μπορείτε να απολαύσετε τις πέννες με ωμές ντομάτες και σκόρδο ζεστές η κρύες. Αυτό είναι ένα πιάτο που μπορείτε να προετοιμάσετε για ένα πικ νίκ με τους φίλους σας.
Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!