Πίτα για σουβλάκι

Με αυτή τη συνταγή θα ετοιμάσετε σπιτική πίτα για σουβλάκι χωρίς δυσκολία, ακολουθώντας τις οδηγίες. Οι πίτες γίνονται ελαφρώς τραγανές εξωτερικά και μαλακές στο εσωτερικό.

Πίτα για σουβλάκι

Πίτα για σουβλάκι

Υλικά για για 6 πίτες

  • 500 γρ αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά μπύρας (7 γρ)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 270 γρ νερό

Διαδικασία

Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε 90 γρ χλιαρό νερό και αφήστε το μείγμα να φουσκώσει, για περίπου 20 λεπτά.

Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέστε το μείγμα μαγιάς, που εν τω μεταξύ έχει φουσκώσει; προσθέστε, επίσης, το λάδι και το υπόλοιπο νερό (180 g) χλιαρό.

Ζυμώστε καλά μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.

Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει, σε ζεστό μέρος, για περίπου 1 ώρα και 1/2, έως ότου ο όγκος της διπλασιαστεί.

Χωρίστε τη ζύμη σε έξι ίσα μέρη και ανοίξτε με τον πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης, σε μια πίτα ύψους περίπου 1 εκ.

Λαδώστε κάθε πίτα με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετίστε τις σε ένα ταψί και αφήστε να φουσκώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Τρυπήστε τις πίτες με ένα πιρούνι, για να μην μείνει μέσα αέρας κατά το ψήσιμο, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 ° C, για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς  τις μία φορά.

Όταν οι πίτες είναι έτοιμες, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε αμέσως ή αφήστε τις να κρυώσουν και στη συνέχεια βάλτε τις στην κατάψυξη, μέσα σε πλαστικά σακουλάκια, μέχρι την κατανάλωση.

Πριν χρησιμοποιήσετε τις πίτες, και αφού τις ξεπαγώσετε, αλείψτε τις με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, πασπαλίστε με λίγο αλάτι και, αν θέλετε, λίγη ρίγανη, και βάλτε τις να ζεσταθούν σε ένα τηγάνι ή στα κάρβουνα.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!