Πίτα με τυρί και ρόκα
Υλικά για 6 άτομα
- 500 γρ ζύμη πίτσας
- 150 γρ τυρί γκοργκοντζόλα
- 150 γρ ρόκα
- 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Διαδικασία
Πλύντε τη ρόκα, στεγνώστε την απαλά και κόψτε την σε κομμάτια.
Κόψτε το τυρί γκοργκοντζόλα σε κομμάτια.
Ανοίξτε τη ζύμη για πίτσα, αν δεν είναι ήδη ανοιγμένη, και στρώστε την σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί φούρνου.
Διανείμετε τα υλικά πάνω στο ένα μισό μέρος της ζύμης και περιχύστε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Κλείστε τη ζύμη, έτσι ώστε να καλύπτει τα υλικά, ενώνοντας τις άκρες.
Λαδώστε την επιφάνεια της ζύμης με το υπόλοιπου λάδι με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρετε την πίτα με τυρί και ρόκα ζεστή!
Σημείωση
Η πίτα είναι αρκετή για 6 άτομα αν την σερβίρετε σαν ορεκτικό.
Μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη πίτσας μόνοι σας ή να την αγοράσετε έτοιμη.
Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!