Πατάτες γεμιστές με καρυκευμένο κρέας

Πατάτες γεμιστές με καρυκευμένο κρέας, ένα πιάτο γευστικό και αρωματικό, που παρουσιάζεται με ένα πρωτότυπο τρόπο, με τη μορφή ολόκληρης πατάτας, που κρύβει στο εσωτερικό της την πικάντικη γέμιση!

Πατάτες γεμιστές με καρυκευμένο κρέας

Πατάτες γεμιστές με καρυκευμένο κρέας

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ πατάτες
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ μοσχαρίσιο κρέας
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 4 μανιτάρια
  • τζίντζερ
  •  1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • σπόρους κόλιαντρο
  • σπόρους κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλιτζανιoύ λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιoύ ζωμό κρέατος
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πατάτες γεμιστές με καρυκευμένο κρέας, ένα νόστιμο πιάτο που απαιτεί χρόνο, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αξίζει τον κόπο!

Πάρτε ένα μικρό κρεμμύδι ή μισό κρεμμύδι, καθαρίστε το και ψιλοκόψτε το.

Ξεφλουδίστε το σκόρδο.

Καθαρίστε το καρότο, πλύντε το και ψιλοκόψτε το.

Αφαιρέστε τα άκρα των μανιταριών, πλύντε τα καλά και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο, ψιλοκομμένα, λίγο τριμμένο τζίντζερ και αφήστε τα να ροδίσουν, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .

Προσθέστε το κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια, και αφήστε το να ροδίσει, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίξτε στο τηγάνι το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.

Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε να πάρουν γεύση για λίγα λεπτά.

Στο σημείο αυτό, προσθέστε την πάστα ντομάτας και τα μπαχαρικά, κάρυ, σπόρους κόλιαντρο

και κύμινο, αλάτι,  πιπέρι και ανακατέψτε.

Ρίξτε τον καυτό ζωμό και μαγειρέψτε, σε χαμηλή φωτιά με το τηγάνι μισοσκεπασμένο, για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν ψηθεί το κρέας και η σάλτσα έχει στεγνώσει είναι έτοιμο.

Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε τις πατάτες, πλύντε τις και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια.

Ρίξτε τις πατάτες σε  αλατισμένο νερό που βράζει και αφήστε τις για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίξτε τις πατάτες και τις λιώστε τις στον μύλο, μαζεύοντας τον πουρέ σε ένα μπολ.

Προσθέστε στις πατάτες ένα χτυπημένο αυγό και το τριμμένο τυρί παρμεζάνα, αλάτι, αν χρειάζεται, και ανακατέψτε καλά τα υλικά.

Μοιράστε το μείγμα από πατάτες σε 4 μέρη. Πάρτε λίγο μείγμα και πλάστε το σε σχήμα μισής πατάτας, γεμίστε το με ένα τέταρτο της γέμισης με κρέας και πλάστε το άλλο μισό της πατάτας, προσθέτοντας λίγο μείγμα πατάτας, για να σχηματίσετε μια ολόκληρη πατάτα.

Περάστε τις 4 πατάτες που δημιουργήθηκαν στην τριμμένη φρυγανιά και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί φούρνου.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 20 λεπτά, γυρίζοντας τις πατάτες μία φορά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Σερβίρετε τις πατάτες γεμιστές με καρυκευμένο κρέας ζεστές!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!