Πατάτες με ντομάτες και πεκορίνο

Πατάτες με ντομάτες και πεκορίνο, ένα νόστιμο πιάτο, εύκολο και απαιτεί λίγο χρόνο. Οι πατάτες που θα ετοιμάσετε με αυτή τη συνταγή είναι πλούσιες σε γεύση, χάρη στο τριμμένο τυρί, τη ρίγανη και τη φρέσκια ντομάτα.

Πατάτες με ντομάτες και πεκορίνο

Πατάτες με ντομάτες και πεκορίνο

Υλικά για 4 άτομα

  • 700 γρ πατάτες
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί πεκορίνο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίστε τις πατάτες, πλύντε τις και κόψτε τις σε φέτες.

Ζεματίστε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, στραγγίστε τις, αφαιρέστε τη φλούδα, τους σπόρους και το υγρό τους και κόψτε τις σε κύβους.

Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο, χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει.

Προσθέστε τις πατάτες και αφήστε τις να ροδίσουν για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τις με ένα ξύλινο κουτάλι.

Προσθέστε τις ντομάτες και ανακατέψτε.

Βάλτε αλάτι και πιπέρι, πασπαλίστε με τη ρίγανη, ρίξτε ένα ποτήρι νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά. Οι πατάτες είναι έτοιμες όταν είναι μαλακές.

Ένα λεπτό πριν από το τέλος του μαγειρέματος πασπαλίστε τις πατάτες με το τριμμένο τυρί πεκορίνο, σκεπάστε την κατσαρόλα και τελειώστε το μαγείρεμα.

Σερβίρετε τις πατάτες με ντομάτες και πεκορίνο ζεστές!

Συμβουλές

Αν τελειώσει το νερό πριν από το τέλος του μαγειρέματος, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ζεστό νερό.

Εάν, αντίθετα, μείνει πολύ νερό, βράστε για λίγα λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Ιδέα

Αν δεν βρείτε τυρί πεκορίνο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κεφαλοτύρι, ή με κάποιο άλλο τυρί που σας αρέσει. Οσο πιο δυνατό σε γεύση είναι το  τυρί, τόσο πιο γευστικές θα γίνουν οι πατάτες.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!