Πατάτες ογκρατέν
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό πατάτες
- 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί Asiago ή κεφαλοτύρι
- ελαιόλαδο
- φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάστετε τις πατάτες ογκρατέν, καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φέτες.
Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και Asiago, ή κεφαλοτύρι και λίγη τριμμένη φρυγανιά και βρέξτε με λίγο ελαιόλαδο.
Για να μην στεγνώσουν οι πατάτες εγώ προσθέτω λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν οι πατάτες. Χρειάζονται 4-5 κουταλιές της σούπας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στο γκριλ, για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες .
Σερβίρετε τις πατάτες ογκρατέν ζεστές!
Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!