Πατάτες ογκρατέν

Οι πατάτες ογκρατέν είναι ένα πιάτο εύκολο, πολύ νόστιμο, πλούσιο σε γεύση χάρη στην παρουσία δύο ειδών τυριού. Βράζοντας τις πατάτες, κομμένες σε φέτες, μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το πιάτο σε λιγότερο χρόνο.

Πατάτες ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί Asiago ή κεφαλοτύρι
  • ελαιόλαδο
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Για να ετοιμάστετε τις πατάτες ογκρατέν, καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φέτες.

Βάλτε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και όταν βράσει, προσθέστε αλάτι, ρίξτε τις πατάτες και αφήστε τις να βράσουν μέχρι να ψηθούν.
Μην βράσετε τις πατάτες περισσότερο από όσο χρειάζεται, αλλιώς θα γίνουν κομμάτια.
Στραγγίξτε τις πατάτες και τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο ταψί. Προσθέστε αλάτι, αν χρειάζεται, και λίγο πιπέρι.

Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και Asiago, ή κεφαλοτύρι και λίγη τριμμένη φρυγανιά και βρέξτε με λίγο ελαιόλαδο.

Για να μην στεγνώσουν οι πατάτες εγώ προσθέτω λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν οι πατάτες. Χρειάζονται 4-5 κουταλιές της σούπας.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στο γκριλ, για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες .

Σερβίρετε τις  πατάτες ογκρατέν ζεστές!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!