Πουρές πατάτας

Ο  πουρές πατάτας είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Με λίγο βούτυρο, γάλα, τριμμένη παρμεζάνα και μοσχοκάρυδο ο πουρές είναι πλούσιος σε γεύση.

Εύκολος στην προετοιμασία, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα από κρέας, αλλά και ψάρια. Ενα κλασικό πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Πουρές πατάτας

Πουρές πατάτας

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γρ γάλα
  • 80 γρ βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Διαλέξτε  πατάτες του ίδιου μεγέθους, κατά προτίμηση όχι πολύ μεγάλες, πλύντε τις καλά και τα βράστε τις με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30-45 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Μπορείτε να καταλάβετε  αν είναι έτοιμες τρυπωντας τις πατάτες με ένα πιρούνι. Όταν είναι μαλακές σημαίνει ότι είναι έτοιμες.

Στραγγίξτε τις πατάτες, ξεφλουδίστε τις και περάστε τις στην πρέσα του πουρέ.

Βάλτε τον πουρέ σε μαι κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά,  και προσθέστε το τριμμένο μοσχοκάρυδο.Προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας ώσπου να λειώσει.

Εν τω μεταξύ,ζεστάνετε το γάλα και ρίξτε το, σιγά-σιγά, στον πουρέ, ανακατεύοντας μέχρις ότου να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέστε και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύοντας ώστε να γίνει ένα με το μείγμα.

Προσθέστε αλάτι, αν χρειάζεται, και πιπέρι.

Ο πουρές  δεν πρέπει να είναι αραιός, γι αυτό ρίξτε όσο γάλα χρειάζεται για να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.

Ο πουρές πατάτας είναι έτοιμος. Σερβίρετε ζεστό!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!