Ριγκατόνι ογκρατέν με γκοργκοντζόλα
Υλικά για 4 άτομα
- 350 γρ ζυμαρικών τύπου ριγκατόνι
- 80 γρ τυρί γκοργκοντζόλα γλυκό
- 80 γρ βούτυρο
- 30 γρ αλεύρι
- 1/2 λίτρο γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Λιώστε 30 γρ βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου τα υλικά να αναμιχθούν καλά. Ρίξτε σιγά-σιγά, το γάλα και αφήστε να πάρει βράση, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Πασπαλίστε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά. Το αποτέλεσμα θα είναι μια αρκετά αραιή σάλτσα.
Κόψτε την γκοργκοντζόλα σε κομμάτια. Προσθέστε το τυρί στη σάλτσα και ανακατέψτε ώσπου να λιώσει.
Εν τω μεταξύ, βράστε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό. Σουρώστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα με 30 γρ βούτυρο, τη μισή σάλτσα γκοργκοντζόλα και 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και απλώστε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για 10-15 λεπτά, ώσπου η επιφάνεια των ριγκατόνι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
Σερβίρετε τα ριγκατόνι με γκοργκοντζόλα ογκρατέν μόλις βγουν από το φούρνο!
Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!