Ριζότο με καβουρόψιχα

Το ριζότο με καβουρόψιχα είναι ένα πιάτο γευστικό και ελαφρύ. Επιπλέον, είναι εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία, ένα πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε και σε ειδικές περιπτώσεις, σίγουροι ότι θα  εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Ριζότο με καβουρόψιχα

Ριζότο με καβουρόψιχα

Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γρ ρύζι
  • 200 γρ καβουρόψιχα
  • 1 κύβο για ζωμό ψαριού
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλωναράκι μαιντανό
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  •  2 κ. σ. βούτυρο
  • αλάτι,  πιπέρι

Διαδικασία

Πλύντε τις ντομάτες και  κόψτε τις σε κύβους.

Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το.

Βράστε 1 λίτρο νερό και λιώστε τον κύβο για ζωμό ψαριού.

Βάλτε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και αφήστε το να μαλακώσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προσθέστε το ρύζι και καβουρντίστε το για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίξτε 2 κουτάλες ζωμό και αφήστε τον να απορροφηθεί. Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό, λίγο κάθε φορά που στεγνώνει και συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέστε την καβουρόψιχα, την οποία έχετε προηγουμένως στραγγίξει, κατά τα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος.

Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε  αλάτι, αν χρειάζεται, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και το βούτυρο.

Ανακατέψτε, σκεπάστε και αφήστε για 2 λεπτά στην κατσαρόλα.

Σερβίρετε το ριζότο με καβουρόψιχα ζεστό!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!