Ριζότο με μπρόκολο

Ριζότο με μπρόκολο, ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο. Εύκολο στην ετοιμασία και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Απολαύστε το με άφθονη τριμμένη παρμεζάνα!

Ριζότο με μπρόκολο

Ριζότο με μπρόκολο

Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γρ ρύζι για ριζότο
  • 300 γρ μπρόκολο
  • 40 γρ βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 λίτρο ζωμό
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ριζότο με μπρόκολο, ένα εποχιακό ελαφρύ πιάτο.

Κόψτε το μπρόκολο σε κομμάτια, αφαιρέστε το κοτσάνι και τα φύλλα,  χωρίστε το σε κομμάτια και βγάλτε το εξωτερικό πιο σκληρό φλούδι.

Πλύντε τα κομμάτια του μπρόκολου κάτω από τρεχούμενο νερό και ζεματίστε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά. Στραγγίστε τα και κρατήστε τα στην άκρη.

Κόψτε τις άκρες του καρότου, ξεφλουδίστε το και πλύντε το.

Πλύντε το σέλινο και αφαιρέστε τις ίνες του.

Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι. Πλύντε και  στεγνώστε απαλά τον μαϊντανό.

Ψιλοκόψτε το καρότο με το σέλινο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Λιώστε 20 γρ βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και αφήστε να μαλακώσουν τα ψιλοκομμένα λαχανικά, χωρίς να τα αφήσετε να ροδίσουν.

Προσθέστε το ρύζι και καβουρντίστε το για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίξτε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.

Προσθέστε λίγο-λίγο, το ζεστό ζωμό και μαγειρέψτε το ριζότο, για 15-18 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και  προσθέτοντας ζεστό ζωμό, κάθε φορά που έχει απορροφηθεί.

Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος, προσθέστε τα κομμάτια μπρόκολο που έχετε κρατήσει στην άκρη.

Αφαιρέστε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και άφθονο τριμμένο τυρί παρμεζάνα, αλάτι, αν χρειάζεται, και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σκεπάστε και αφήστε το ριζότο να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.

Σερβίρετε το ριζότο με μπρόκολο ζεστό!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!