Ριζότο με παρμεζάνα

Το ριζότο με παρμεζάνα  είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας, ένα πρώτο πιάτο εύκολο και απλό, αλλά εξαίσιo χάρη στην μοναδική γεύση της παρμεζάνας.

Ριζότο με παρμεζάνα

Ριζότο με παρμεζάνα

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ ρύζι για ριζότο
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 8 γρ περίπου ζωμό
  • 100 γρ τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάστε το ζωμό ή χρησιμοποιήστε ζωμό έτοιμo.

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.

Λιώστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει.

Ρίξτε στην κατσαρόλα το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί εντελώς, σε μέτρια-ψηλή φωτιά.

Προσθέστε το ρύζι και καβουρντίστε το για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας.

Στο σημείο αυτό, προσθέστε λίγο ζεστό ζωμό και συνεχίστε το μαγείρεμα, με την κατσαρόλα σκεπασμένη και τη φωτιά στο χαμηλό. Προσθέστε  λίγο ζεστό ζωμό κάθε φορά που στεγνώνει και συνεχίστε το μαγείρεμα, πάντα με την κατσαρόλα σκεπασμένη, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.

Μετά από περίπου 15 λεπτά κανονίστε το αλάτι και προσθέστε λίγο πιπέρι. Κατεβάστε την κατσαρόλα  από τη φωτιά και βάλτε στο ρύζι  το υπόλοιπο βούτυρο και τριμμένο τυρί παρμεζάνα.

Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε έτσι το ριζότο για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Το ριζότο με παρμεζάνα είναι έτοιμο!

Καλή σας όρεξη!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!