Ρυζόγαλο

Το ρυζόγαλο  είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που οι γιαγιάδες ετοίμαζαν για τα εγγόνια τους, και η συνταγή περνάει από γενιά σε γενιά.

Ενα κρεμώδες επιδόρπιο, ιδανικό για το πρωινό ή το απογευματινό των παιδιών. Γρήγορο και εύκολο στην προετοιμασία με λίγα, απλά υλικά.

Το ρυζόγαλο σερβίρεται με λίγη κανέλα.

Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 kg γάλα
  • 200 γρ ρύζι
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο (άνθος αραβοσίτου)
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 βανίλιες
  • 440 γρ νερό
  • κανέλα 

Διαδικασία

Βάλτε το νερό σε μια κατσαρόλα, αφήστε να πάρει βράση και προσθέστε το ρύζι. Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίξτε το γάλα, αφού κρατήσετε ένα φλυτζάνι στην άκρη, και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά και όταν αρχίζει να πήζει, προσθέστε τη ζάχαρη.

Διαλύστε το καλαμποκάλευρο στο γάλα,  το οποίο έχετε κρατήσει στην άκρη, κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπώντας καλά με ένα σύρμα.

Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τις βανίλιες και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα στο οποίο έχετε διαλύσει το καλαμποκάλευρο, συνεχίζοντας να ανακατεύετε με ένα σύρμα.

Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς. Βράστε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο και να είναι έτοιμο το ρύζι.

Βάλτε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και σερβίρετε ζεστό ή κρύο, με κανέλα, σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, ή, αν προτιμάτε, κακάο.