Σάλτσα με ρίγανη

Η σάλτσα με ρίγανη, ελαιόλαδο, λεμόνι και κρεμμύδι είναι ιδανική για να δώσουμε γεύση σε ψητά ή βραστά ψάρια.

Η ρίγανη είναι ένα ενδημικό φυτό των χωρών της Μεσογείου. Και ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα βότανα στην κουζίνα μας, χάρη στην ισχυρή μυρωδιά του.

Σάλτσα με ρίγανη

Σάλτσα με ρίγανη

Υλικά για ένα ψάρι 350 γρ

  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κρεμμύδι
  • ρίγανη
  • μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σάλτσα με ρίγανη, απλή, εύκολη, πλούσια σε γεύση και έτοιμη σε λίγα λεπτά!

Ετοιμάστε τη σάλτσα με ρίγανη βάζοντας σε ένα μικρό μπολ το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, αρκετό για να αλατιστεί το ψάρι, πιπέρι, μερικές σταγόνες μουστάρδας, λίγη ρίγανη και χτυπήστε καλά για ενωθούν όλα τα υλικά.

Μπορείτε να αλλάξετε την ποσότητα του χυμού λεμονιού ανάλογα με τα γούστα σας.

Το ίδιο ισχύει και για την μουστάρδα, η οποία προσθέτει γεύση στη σάλτσα.

Αν είναι η κατάλληλη εποχή, χρησιμοποιήστε φρέσκο κρεμμύδι, για πιο έντονη γεύση.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!