Σοταρισμένα μανιτάρια

Τα σοταρισμένα μανιτάρια είναι μια παραδοσιακή συνταγή της βόρειας Ιταλίας. Ενας απλός τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να μαγειρέψει τα μανιτάρια, που όμως αναδεινύει τη γεύση τους. Ενα νόστιμο συνοδευτικό πιάτο που μπορούμε να ετοιμάσουμε με μανιτάρια champignon, portobello, pleurotus, porcini ή ανάμεικτα.

Σοταρισμένα μανιτάρια

Σοταρισμένα μανιτάρια

Υλικά για 2 άτομα

  • 400 γρ μανιτάρια champignon
  • 6-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόψτε τις άκρες των μανιταριών (μόνο το μέρος που καλύπτεται με χώμα). Πλύντε τα καλά κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα ίχνη χώματος.

Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, και προσθέστε το σκόρδο, ξεφλουδισμένο και ελαφριά λιωμένο. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέστε τα μανιτάρια  και αφήστε να πάρουν γεύση στο λάδι, ανακατεύοντας. Σκεπάστε την κατσαρόλα και, όταν τα μανιτάρια αρχίζουν να βγάζουν τα υγρά τους, χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Όταν ο όγκος των μανιταριών μειωθεί, αφού θα έχουν χάσει τα υγρά τους, μπορείτε να προσθέσετε το αλάτι. Επίσης, προσθέστε πιπέρι και μαϊντανό. 

Αφήστε τα μανιτάρια στη φωτιά ακόμα για 5  λεπττά.

Τα σοταρισμένα μανιτάρια σας είναι έτοιμα! Μπορείτε να τα απολαύσετε ζεστά η σε θερμοκρασία περιβάλλοντος!

Σημείωση

Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος ή το είδος των μανιταριών, γι αυτό βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμα καρφώνωντάς τα με ένα πηρούνι.

Αν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, αλλά έχει μείνει πολύ υγρό, αφήστε να πάρουν μια βράση, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!