Σουπιές κοκκινιστές με μαύρες ελιές

Οι σουπιές κοκκινιστές με μαύρες ελιές είναι μια κλασική συνταγή της ελληνικής κουζίνας. Ενα νόστιμο πιάτο, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε με φρυγανισμένο ψωμί. Αν θέλετε, μπορείτε να  προσθέσετε πατάτες, κάνοντας αυτό το πιάτο ακόμα πιο πλούσιο.

Σουπιές κοκκινιστές με μαύρες ελιές

Σουπιές κοκκινιστές με μαύρες ελιές

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ σουπιές
  • 400 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • μαύρες ελιές
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίστε τις σουπιές, αφαιρώντας το κόκαλο και το μελάνι. Αν είναι μικρές μπορείτε να τις αφήσετε ολόκληρες, διαφορετικά κόψτε τις σε ροδέλες.

Πλύντε καλά τις σουπιές και στραγγίξτε τις.

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν είναι ζεσταθεί, προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια, προσθέστε τις σουπιές και σοτάρετε για περίπου δέκα λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Ρίξτε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.

Προσθέστε τις ντομάτες, τις οποίες έχετε περάσει στο μύλο, αλάτι και πιπέρι.

Όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει,  μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και  με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη για 30-45 λεπτά, ώσπου οι σουπιές να μαλακώσουν .

Προσθέστε τις ελιές όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο.

Αν θέλετε, μπορείτε να μαγειρέψετε τις  σουπιές με τις πατάτες.

Καθαρίστε 400 γραμμάρια πατάτες, πλύνετε τις και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε τις πατάτες περίπου 15 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος.

Φυσικά μην ξεχάσετε να προσθέσετε αλάτι για τις πατάτες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε τις σουπιές πάνω σε φέτες φρυγανισμένο ψωμί.

Σερβίρετε τις σουπιές κοκκινιστές με μαύρες ελιές ζεστές!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!