Σουφλέ με φράουλες

Το σουφλέ με φράουλες είναι ένα νόστιμο επιδόρπιο που μπορείτε να ετοιμάσετε την άνοιξη,  εποχή που θα βρούμε φρέσκες φράουλες.

Σουφλέ με φράουλες

Σουφλέ με φράουλες

Υλικά για 6 άτομα

  • 90 γρ αλεύρι
  • 300 ml γάλα
  • 180 γρ φράουλες
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 30 γρ ζάχαρη με άρωμα βανίλια
  • 5 αυγά

Διαδικασία

Πλύντε τις φράουλες, βάλτε τις στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν και περάστε τον πολτό από ένα σουρωτήρι.

Ανακατέψτε το αλεύρι με το γάλα και ζεστάνετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα.

Προσθέστε τον πολτό από τις φράουλες και τα δύο είδη ζάχαρης.

Αφήστε να βράσει, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει μια παχιά κρέμα.

Σε αυτό το σημείο σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τους  κρόκους των  5 αυγών, που έχετε προηγουμένως χτυπήσει.

Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και  ρίξτε τα σιγά σιγά στην κρέμα, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.

Ρίξτμε το μείγμα σε φορμάκια για σουφλέ, αλειμμένα με βούτυρο, προσέχοντας να μην υπερβαίνει τα δύο τρίτα του ύψους.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Όταν το σουφλέ ροδίσει, βγάλτε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές

  • Τα ασπράδια των αυγών πρέπει να χτυπηθούν καλά. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι στα ασπράδια των αυγών, πριν τα χτυπήσετε.
  • Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα του φούρνου, ειδικά μέχρι να ανεβεί το σουφλέ .

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!