Σούπα με μύδια

Η σούπα με μύδια είναι μια νόστιμη σούπα που σερβίρεται με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού. Ενα πιάτο εύκολο, με λίγα απλά υλικά, είναι μία από τις καλύτερες συνταγές για να απολαύσετε  τα μύδια.

Σούπα με μύδια

Σούπα με μύδια

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μύδια
  • 200 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πρώτα απ’ όλα πλύντε τα μύδια, ξύστε την επιφάνεια να καθαρίσει, και πετάξτε όσα είναι ήδη ανοιχτά ή με σπασμένο κέλυφος. Αφαιρέστε το “γενάκι” τους, δηλαδή, το νήμα που βγαίνει από το μύδι, τραβώντας το με ένα μαχαίρι. Ξεπλύνετε καλά τα μύδια.

Πλύντε το μαϊντανό και ψιλοκόψτε τον; καθαρίστε τις σκελίδες σκόρδο και ψιλοκόψτε τις.

Ρίξτε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε λίγο το μισό ψιλοκομμένο σκόρδο; μετά από λίγα λεπτά προσθέστε τον μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προσθέστε τις αποφλοιωμένες ντομάτες, αφού τις περάσετε στον μύλο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρέψτε, σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα, για περίπου 10-15 λεπτά.

Βάλτε σε μια άλλη κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το υπόλοιπο ψιλοκομμένο σκόρδο; προσθέστε τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα μύδια, προσθέστε το κρασί, σκεπάστε και αφήστε τα μύδια να ανοίξουν σε δυνατή φωτιά.

Όταν τα μύδια ανοίξουν βγάλτε τα από την κατσαρόλα και πετάξτε αυτά που δεν έχουν ανοίξει.

Σουρώστε το υγρό από τα μύδια και ρίξτε το στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέστε τα μύδια και αφήστε τα να πάρουν γεύση στη σάλτσα για 3-4 λεπτά.

Εν τω μεταξύ φρυγανίστε μερικές φέτες ψωμί,  σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 ° C, για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τις μία φορά, έτσι ώστε να φρυγανιστούν και στις δύο πλευρές.

Σερβίρετε τη σούπα με μύδια ζεστή, με το ζεστό φρυγανισμένο ψωμί, που είναι ακόμα πιο νόστιμο αν το βρέξετε με λίγο λάδι πριν το βουτήξετε στη σάλτσα και το απολαύσετε!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!