Σπαγγέτι αλά πουτανέσκα

Τα σπαγγέτι αλά πουτανέσκα είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας. Με σάλτσα από ώριμες, φρέσκες ντομάτες, παστές αντσούγιες, μαύρες ελιές και κάπαρη, τα σπαγγέτι αλά πουτανέσκα (spaghetti alla puttanesca) είναι ένα απλό πιάτο αλλά πολύ νόστιμο. Είναι, επίσης, ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο!

Σπαγγέτι αλά πουτανέσκα

Σπαγγέτι αλά πουτανέσκα

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ σπαγγέτι
  • 500 γρ ώριμες ντομάτες
  • 2 παστές αντσούγιες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 70 γρ μαύρες ελιές
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ζεματίστε τις ντομάτες σε  νερό που βράζει για 2-3 λεπτά, βγάλτε τις από το νερό, ξεφλουδίστε τις, αφαιρέστε τους σπόρους και το υγρό τους και χοντροκόψτε τις.

Ξεφλουδίστε το σκόρδο και τσακίστε το ελαφρά.

Πλύντε τον μαϊντανό, στεγνώστε τον απαλά και ψιλοκόψτε τον.

Βγάλτε το κουκούτσι από τις ελιές ( αν δεν έχετε αυτές χωρίς κουκούτσι) και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια; κόψτε  τα φιλέτα αντσούγιας σε μικρά κομμάτια.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο, χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες αντσούγιες και αφήστε να πάρουν γεύση για λίγο, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέστε τις μαύρες ελιές, την κάπαρη, που έχετε ξεπλύνει προηγουμένως, τις κομμένες ντομάτες, το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε τη σάλτσα, σε μέτρια φωτιά, για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βράστε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό; στραγγίξτε τα μακαρόνια, ανακατέψτε με την ζεστή σάλτσα και πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Σερβίρετε τα σπαγγέτι αλά πουτανέσκα ζεστά!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!