Σπαγγέτι με αυγοτάραχο και ντομάτα

Σπαγγέτι με αυγοτάραχο και ντομάτα, ένα νόστιμο και πολύ εύκολο πιάτο. Το αυγοτάραχο αποτελείται από αυγά ψαριών, υπάρχει το αυγοτάραχο από αυγά κέφαλου ή από αυγά τόνου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη αυγοτάραχο σε σκόνη ή σε ολόκληρο κομμάτι το οποίο θα τρίψετε για να το χρησιμοποιήσετε. Επίσης, θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στο αυγοτάραχο τόνου, το οποίο είναι φθηνότερο και έχει πιο έντονη γεύση, και το αυγοτάραχο κέφαλου,  με πιο ελαφριά γεύση αλλά και πιο ακριβό.

Σπαγγέτι με αυγοτάραχο και ντομάτα

Σπαγγέτι με αυγοτάραχο και ντομάτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ σπαγγέτι
  • 30 γρ αυγοτάραχο
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο
  • 300 γρ ώριμες ντομάτες
  • 80 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Η προετοιμασία για σπαγγέτι με αυγοτάραχο και ντομάτα παίρνει πολύ λίγο χρόνο, έτσι ώστε μπορείτε να αρχίσετε να ετοιμάζετε τη σάλτσα ενώ βάζετε το νερό να βράσει για τα σπαγγέτι. Αυτό το πιάτο είναι έτοιμο σε 30 λεπτά!

Ρίξτε τις ντομάτες σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά, στραγγίστε τις, αφαιρέστε τη φλούδα, τους σπόρους και κόψτε τις σε κύβους.

Βάλτε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι.

Προσθέστε το ελαιόλαδο και χτυπήστε καλά ώσπου να ενωθούν τα υλικά της  σάλτσας.

Βράστε άφθονο αλατισμένο νερό και ρίξτε τα σπαγγέτι.

Οταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα σουρώστε τα, ρίξτε τους το μισό λαδολέμονο που έχετε ετοιμάσει και ανακατέψτε .

Ρίξτε στα κομμάτια ντομάτας το υπόλοιπο λαδολέμονο, ανακατέψτε και προσθέστε τα στα σπαγγέτι.

Ανακατέψτε και σερβίρετε τα σπαγγέτι με αυγοτάραχο και ντομάτα πασπαλισμένα με το σχοινόπρασο, πλυμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια, και με το τριμμένο αυγοτάραχο, ή το αυγοτάραχο σε σκόνη.

Καλή σας όρεξη! Ελπίζω να σας αρέσει!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!