Συνταγή για pancakes

Συνταγή για pancakes, τηγανίτες, αγγλοσαξονικής παράδοσης, παρόμοια με κρέπες, αλλά λίγο πιο παχιά και αφράτα, τα οποία σερβίρονται για πρωινό.

Τα pancakes συνήθως συνοδεύονται από σιρόπι σφενδάμου, αλλά μπορείτε επίσης να τα δοκιμάσετε με μέλι, μαρμελάδα, κρέμα με κακάο και φουντούκια ή ζάχαρη άχνη.

Εγώ τα συνόδευσα με σιρόπι άγριας φράουλας.

Συνταγή για pancakes

Συνταγή για pancakes

Υλικά για 10-12 pancakes

  • 300 γρ αλεύρι
  • 300 ml γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 12 γρ μπέικιν πάουντερ
  • μια πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη, τη μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένη, και μια πρέζα αλάτι.

Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Ρίξτε τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέστε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.

Χτυπήστε τα υλικά με ένα σύρμα για να αναμειχθούν. Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μπέικιν πάουντερ, χτυπώντας με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέστε τα στο μείγμα με το γάλα, τους κρόκους, το βούτυρο και το αλεύρι.

Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείψτε το με λίγο βούτυρο.

Ρίξτε στο τηγάνι μισή κουτάλα από το μείγμα και ψήστε μέχρι να εμφανιστούν φoυσκάλες στην επιφάνεια και να στεγνώσουν οι άκρες των  pancakes.

Σηκώστε την άκρη με μια σπάτουλα και αν το  pancake έχει ροδίσει, γυρίστε το από την άλλη πλευρά και αφήστε το να ροδίσει.

Ψήστε και τα υπόλοιπα pancakes, ένα κάθε φορά, και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο,  το ένα πάνω στο άλλο.

Σερβίρετε τα pancakes ζεστά, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη η με σιρόπι σφενδάμου. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα απολαύσετε με μέλι, κρέμα απο σοκολάτα και φουντούκια ή μαρμελάδα.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!