Σφολιάτα με τυρί, ζαμπόν και μανιτάρια

Η σφολιάτα με τυρί, ζαμπόν και  μανιτάρια είναι ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, αλλά μπορεί επίσης να καταναλωθεί για ένα οικογενειακό δείπνο. Μερικά απλά υλικά, για ένα πλούσιο πιάτο και πολύ νόστιμο.

Σφολιάτα με τυρί, ζαμπόν και μανιτάρια

Σφολιάτα με τυρί, ζαμπόν και μανιτάρια

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 πακέτο σφολιάτα 230 γρ
  • 120 γρ τυρί Galbanino
  • 4 φέτες ζαμπόν

για τα μανιτάρια

  • 200 γρ μανιτάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφολιάτα τετράγωνη η στρογγυλή. Αν πάρετε τη στρογγυλή, θα πρέπει να κόψετε τις μερίδες σε τρίγωνα. Η τετράγωνη μπορεί να κοπεί σε τετράγωνα.

Προετοιμάστε τα μανιτάρια ακολουθώντας τη συνταγή μου σοταρισμένα μανιτάρια.

Ανοίξτε τη ζύμη και βάλτε στην μισή μεριά τα μανιτάρια, τα οποία  έχετε αφήσει να κρυώσουν και αφού στραγγίσετε τη σάλτσα τους.

Πάνω από τα μανιτάρια τοποθετείστε το τυρί κομμένο σε φέτες και πάνω στο τυρί, τις φέτες ζαμπόν.

Διπλώστε την ελεύθερη μεριά της σφολιάτας,  σκεπάζοντας  τη μεριά με τη γέμιση, και πιέστε τις άκρες έτσι ώστε να κλείσει καλά.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Αφήστε την σφολιάτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε σε κομμάτια (οι μερίδες θα κοπούν χωρίς να διαλυθεί η σφολιάτα). Επίσης έχει καλύτερη γεύση αν δεν είναι πολύ ζεστή.

Συμβουλές :

  • Οταν τοποθετείτε τα υλικά στη σφολιάτα, φροντίστε να μείνει άδειο στις άκρες περίπου 1,5 εκατοστό.

Σημείωση

Οι δόσεις για 4-6 άτομα αναφέρονται στο πιάτο που σερβίρεται ως ορεκτικό. Αν το σερβίρετε σαν κυρίως πιάτο, για ένα οικογενειακό δείπνο, αρκεί για 3-4 άτομα.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!