Σφολιάτες με αχλάδι

Οι σφολιάτες με αχλάδι είναι ένα επιδόρπιο με φρούτα, ελαφρύ και πλούσιο σε βιταμίνες.

Ένα διαφορετικό γλυκό με φρούτα, εύκολο και υγειινό.

Σφολιάτες με αχλάδι

Σφολιάτες με αχλάδι

Υλικά για 4 άτομα

  • 230 γρ σφολιάτα
  • 2 αχλάδια
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι
  • κανέλα

Διαδικασία

Πλύντε και ξεφλουδίστε τα αχλάδια, κόψτε  τα στη μέση, αφαιρέστε τον πυρήνα, αφήνοντας τα κοτσάνια και βάλτε τα σε μια μικρή λεκάνη.

Ξεπλύντε το λεμόνι, κόψτε το στη μέση και στύψτε το χυμό μισού λεμονιού πάνω από τα αχλάδια, ώστε να μην μαυρίσουν.

Βάλτε 1/2 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε, βγάλτε από τη φωτιά,  προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως.

Βάλτε τα αχλάδια στο νερό με τη ζάχαρη και  αφήστε να πάρουν βράση. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν για 4-8 λεπτά, έως ότουνα είναι μαλακά, χωρίς να διαλύονται.

Στραγγίστε τα αχλάδια, βάλτε τα στην άκρη και βράστε το σιρόπι, σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, ώσπου να δέσει.

Ανοίξτε το φύλλο της σφολιάτας και  κόψτε 4 δίσκους με διάμετρο 10 εκατοστών.

Όταν τα αχλάδια κρυώσουν, κόψτε τα σε βεντάλια, αφήνοντας τις φέτες ενωμένες στη μία πλευρά.

Βάλτε τα αχλάδια στους δίσκους της σφολιάτας και ρίξτε από πάνω λίγο σιρόπι.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους  200 ° για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν οι σφολιάτες.

Σερβίρετε τις σφολιάτες με αχλάδι αφού κρυώσουν, με κανέλα σε σκόνη!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!