Σωλήνες γκρατιναρισμένοι

Οι σωλήνες γκρατιναρισμένοι είναι ένα νόστιμο ορεκτικό με γεύση θάλασσας και αρωματικών βοτάνων της Μεσογείου. Εύκολοι στην προετοιμασία, απαιτούν μόνο χρόνο για να καθαριστούν.

Σωλήνες γκρατιναρισμένοι

Σωλήνες γκρατιναρισμένοι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σωλήνες
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ. σ.  χυμό λεμονιού
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βάλτε τους  σωλήνες σε ένα μπολ με άφθονο κρύο αλατισμένο νερό για λίγες ώρες, ώστε να αποβάλλουν τα υπολείμματα άμμου.

Πλύντε το μαϊντανό, στεγνώστε τον απαλά και ψιλοκόψτε τον μαζί με τη σκελίδα σκόρδο.

Βάλτε τη φρυγανιά σε ένα μπολ, προσθέστε το μαϊντανό και το σκόρδο, τη ρίγανη, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι, 4 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Στραγγίστε τους  σωλήνες, ανοίξτε τους και αφαιρέστε το ένα κέλυφος και το σκούρο μέρος στο εσωτερικό που είναι τα εντόσθια. Πλύντε καλά τους  σωλήνες με κρύο νερό.

Βάλτε πάνω σε κάθε σωλήνα λίγο από το μείγμα φρυγανιάς, πιέζοντας με το δάχτυλό σας ώστε να κολλήσει καλά.

Τοποθετήστε τους  σωλήνες σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 ° C, για 7-8 λεπτά.

Σερβίρετε τους σωλήνες γκρατιναρισμένους με χυμό λεμονιού!

Συμβουλή

Αν το μείγμα φρυγανιάς σας φαίνεται πολύ αραιό, προσθέστε λίγη φρυγανιά. Αν, αντίθετα, είναι πολύ σφηχτό, προσθέστε λίγο λάδι.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!