Τάρτα με ανθότυρο και ντοματίνια
Υλικά για 4 άτομα
- 1 πακέτο στρογγυλή σφολιάτα
- 400 γρ ανθότυρο
- 100 γρ τυρί φέτα
- 300 γρ ντοματίνια
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Πάρτε ένα στρογγυλό πυρέξ με διάμετρο 28 cm. Βουρτσίστε το κάτω μέρος και τις πλευρές του πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε πάνω τη ζύμη για τη σφολιάτα, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν από το πυρέξ.
Τρυπήστε το κάτω μέρος της ζύμης με ένα πιρούνι.
Ανακατέψτε τον ανθότυρο με τη φέτα και προσθέστε πιπέρι και λίγο θυμάρι (περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού).
Αφού ανακατέψετε καλά το μείγμα στρώστε το πάνω στη σφολιάτα.
Πλύντε τα ντοματίνια, στεγνώστε τα, κόψτε τα στη μέση και αλατίστε τα.
Τακτοποιήστε τα ντοματίνια πάνω από τα τυριά.
Πασπαλίστε με λίγο θυμάρι και γυρίστε προς τα μέσα τις άκρες της σφολιάτας που προεξέχουν από το
πυρέξ, έτσι ώστε να καλύπτουν τα τυριά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 40 λεπτά.
Βγάλτε την τάρτα από το φούρνο, αφήστε την να κρυώσει λίγο και βρέξτε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
Η τάρτα με ανθότυρο και ντοματίνια είναι έτοιμη να την απολαύσετε!
Σημείωση
Οι δόσεις είναι για 4 άτομα αν το πιάτο σερβίρεται ως κύριο πιάτο. Εάν, αντιθέτως, σερβιριστεί σαν ορεκτικό
μπορεί να φτάσει για 10-12 άτομα.
Η τάρτα θα είναι πολύ γευστική αν την φτιάξετε με μυζήθρα.
Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!