Τηγανίτες με καρότο και κύμινο

Οι τηγανίτες με καρότο και κύμινο είναι ένα εξαιρετικό χορτοφαγικό πιάτο, πλούσιο σε βιταμίνες, που μπορείτε να ετοιμάστετε για ένα ελαφρύ δείπνο με την οικογένεια σας. Ελαφριοί και νόστιμοι, οι τηγανίτες είναι αρωματισμένοι με κύμινο σε σκόνη, και μπορείτε να τους συνοδεύσετε από ένα κρεμώδες τυρί!

Τηγανίτες με καρότο και κύμινο

Τηγανίτες με καρότο και κύμινο

Υλικά για 6 τηγανίτες

  • 400 γρ καρότα
  • 100 γρ αλεύρι
  • 250 ml γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 20 γρ βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κατ ‘αρχάς, ξεφλουδίστε τα καρότα, πλύντε τα και κόψτε τα σε φέτες;  βάλτε τα σε μια κατσαρόλα, σκεπάστε τα με νερό και βράστε τα για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και στη συνέχεια στραγγίστε τα.

Ζεστάνετε το γάλα, το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό, και ανακατέψτε το με την μπέικιν πάουντερ μέχρι να διαλυθεί εντελώς; αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το. Βάλτε τα καρότα στο μπλέντερ και λιώστε τα; προσθέστε το αλεύρι, το αυγό, το γάλα, το σκόρδο, αλάτι και  πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέστε το κύμινο σε σκόνη και ανακατέψτε.

Καλύψτε το μείγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί  για 30 λεπτά.

Πάρτε ένα μικρό τηγάνι, βουρτσίστε το με λίγο βούτυρο, και μαγειρέψτε τους τηγανίτες. Για κάθε τηγανίτη χρησιμοποίησα περίπου μια κουτάλα μείγμα.

Μαγειρέψτε τους τηγανίτες για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια φωτιά. Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν γυρνάτε τους τηγανίτες, επειδή είναι πολύ μαλακοί και μπορεί να τρυπήσουν ή να γίνουν κομμάτια.

Σερβίρετε τους τηγανίτες με καρότο και κύμινο ζεστούς, συνοδεύοντάς τους από ένα κρεμώδες τυρί!

Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει και στα παιδιά σας!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!