Τορτίγια με πατάτες

Η τορτίγια με πατάτες είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της ισπανικής κουζίνας, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε σαν ορεκτικό ή σαν κύριο πιάτο. Η τορτίγια με πατάτες είναι μια νόστιμη ομελέτα με έντονη γεύση  κρεμμυδιού που μαγειρεύεται μαζί με τις πατάτες.

Τορτίγια με πατάτες

Τορτίγια με πατάτες

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρ πατάτες
  • 6 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

Καθαρίστε τις πατάτες, πλύντε τις και κόψτε τις σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.

Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε ροδέλες.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, και, αφού το ζεστάνετε, προσθέστε τις πατάτες και το κρεμμύδι; αλατίστε και μαγειρέψτε, με το τηγάνι σκεπασμένο και σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα.

Όταν οι πατάτες και το κρεμμύδι να αρχίσουν να μαλακώνουν, κομματιάστε τα χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα.

Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες στραγγίστε τις και αφήστε τις να κρυώσουν.

Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι και προσθέστε τα στις πατάτες ανακατεύοντας.

Ρίξτε λίγο από το ελαιόλαδο όπου μαγειρέψατε τις πατάτες σε ένα τηγάνι, με διάμετρο24 εκατοστά  (αρκετό για να καλύψει τον πάτο), και γυρίστε το τηγάνι για να λαδωθούν και οι πλευρές του, ζεστάνετε και ρίξτε το μείγμα από πατάτες και αυγά.

Μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, σπρώχνοντας τις άκρες της τορτίγιας προς το εσωτερικό, με τη σπάτουλα.

Γυρίστε την τορτίγια καλύπτοντας το τηγάνι με ένα πιάτο ή με ένα καπάκι και  αναποδογυρίζοντάς το γρήγορα, έτσι ώστε η τορτίγια να πέσει πάνω στο πιάτο και στη συνέχεια τοποθετήστε την πάλι στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για περίπου άλλα 5 λεπτά και αναποδογυρίστε ξανά την τορτίγια δυο φορές και μαγειρέψτε την για περίπου άλλα 5 λεπτά ανά πλευρά, έως ότου και οι δύο πλευρές να ροδίσουν.

Κόψτε την τορτίγια με πατάτες σε φέτες και σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!