Τούρτα με κολοκυθάκια

Τούρτα με κολοκυθάκια, ένα ελαφρύ πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή ως κύριο πιάτο για ένα ελαφρύ δείπνο, που συνοδεύεται από μια πλούσια σαλάτα.

Τούρτα με κολοκυθάκια

Τούρτα με κολοκυθάκια

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 20 γρ βούτυρο
  • μερικά φύλλα βασιλικό ή δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Η τούρτα με κολοκυθάκια είναι μια συνταγή εύκολη με ωραία παρουσίαση.

Κόψτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, πλύντε τα και κόψτε 250 γρ σε λεπτές φέτες, κατά μήκος.

Κόψτε τα υπόλοιπα κολοκυθάκια σε κύβους.

Βάλτε τα κομμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε τα και αφήστε τα για περίπου μία ώρα, ώστε να βγεί το υγρό τους.

Καθαρίστε το κρεμμύδι και τα ψιλοκόψτε το.

Πλύντε το βασιλικό ή το δυόσμο, στεγνώστε τον απαλά και χοντροκόψτε τον.

Ρίξτε τα κολοκυθάκια σε φέτες σε αλατισμένο νερό που βράζει για ένα λεπτό, στραγγίσττε τα σε ένα πανί και στεγνώστε τα απαλά.

Βάλτε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε ελαφρά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια σε κύβους, αλάτι, αν χρειάζεται, δεδομένου ότι τα είχατε ήδη αλατίσει, και πιπέρι και αφήστε να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Μαγειρέψτε, σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.

Περάστε τα κολοκυθάκια στον μύλο, ρίχνοντάς τα σε ένα τηγάνι. Αφήστε να στεγνώσουν σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια ρίξτε τα κολοκυθάκια πουρέ σε ένα μπολ κα αφήστε τα να κρυώσουν.

Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και το βασιλικό ή τον δυόσμο, και προσθέστε τα στα κολοκυθάκια. Ανακατέψτε καλά τα υλικά.

Αλείψτε με λιωμένο βούτυρο μια φόρμα και καλύψτε την  με τα κολοκυθάκια σε φέτες, αφήνοντας τις άκρες να βγαίνουν έξω. Γεμίστε με το μείγμα των αυγών με τα κολοκυθάκια και διπλώστε από πάνω τις φέτες από τα κολοκυθάκια που βγαίνουν έξω από τη φόρμα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για περίπου 40 λεπτά.

Αφαιρέστε την τούρτα από το φούρνο, αφήστε την να κρυώσει και αναποδογυρίστε την σε μια πιατέλα.

Σερβίρετε την τούρτα με κολοκυθάκια ζεστή ή χλιαρή!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!