Φαρινάτα, τηγανίτες με ρεβυθάλευρο

Φαρινάτα, τηγανίτες με ρεβυθάλευρο, μια συνταγή απλή και νόστιμη. Η φαρινάτα είναι το παραδοσιακό φαγητό του δρόμου της Γένοβας. Μπορείτε να την δοκιμάσετε συνοδευόμενη από λαχανικά ή τυριά ή και μόνη, προσθέτοντάς της από πάνω πιπέρι και  δεντρολίβανο.

Φαρινάτα, τηγανίτες με ρεβυθάλευρο

Φαρινάτα, τηγανίτες με ρεβυθάλευρο

Υλικά για 8 κομμάτια (για πυρέξ διαμέτρου 26 εκατοστά)

  • 150 γρ ρεβυθάλευρο
  • 450 γρ νερό
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • 6 γρ αλάτι

Διαδικασία

Βάλτε το ρεβυθάλευρο σε ένα μπολ, ρίξτε σταδιακά στο κέντρο το νερό, σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύρμα για να ανακατέψετε καλά  τα υλικά.

Καλύψτε το μπολ και αφήστε το να ξεκουραστεί για 4-5 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα, αφαιρέστε τον αφρό που έχει σχηματιστεί πάνω στην επιφάνεια, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.

Ανακατέψτε το μείγμα, προσθέστε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε ξανά.

Λαδώστε ένα ταψί ή πυρέξ, διαμέτρου 26 εκ., με άφθονο ελαιόλαδο, και ρίξτε πάνω το μείγμα.

Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 ° C, για 20 λεπτά. Η φαρινάτα είναι έτοιμη όταν ροδίσει η επιφάνεια και έχει σχηματιστεί πάνω της μια κρούστα.

Απολαύστε τη φαρινάτα, τηγανίτες με ρεβυθάλευρο ζεστή ή χλιαρή, αφού την πασπαλίσετε με πιπέρι και, αν θέλετε, δεντρολίβανο! Συνοδεύστε τη φαρινάτα με λαχανικά ή τυρί για ένα πλήρες γεύμα.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!