Φιλέτα μπακαλιάρου με λεμόνι

Φιλέτα μπακαλιάρου με λεμόνι, ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο, που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λίγο χρόνο, χωρίς δυσκολία. Ο μπακαλιάρος, μαγειρεμένος με ελαιόλαδο, λεμόνι και ρίγανη, είναι ένα πιάτο με μεσογειακή γεύση.

Φιλέτα μπακαλιάρου με λεμόνι

Φιλέτα μπακαλιάρου με λεμόνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρ φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 ml ζωμό ψαριού
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Τα φιλέτα μπακαλιάρου με λεμόνι είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο, που μου μπορείτε να ετοιμάσετε χωρίς δυσκολία σε λιγότερο από 30 λεπτά!

Πλύντε το λεμόνι, αφαιρέστε τη φλούδα (μόνο το κίτρινο μέρος) και  κόψτε την σε λωρίδες. Ζεματίστε τις για 2 λεπτά σε  νερό που βράζει. Στραγγίστε τις και κρατήστε τις στην άκρη.

Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το. Ξεφλουδίστε το σκόρδο και λιώστε το ελαφρώς.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέστε τη σκελίδα σκόρδο και αφήστε το να πάρει γεύση.

Τοποθετήστε τα φιλέτα του μπακαλιάρου στο τηγάνι, βάλτε τους αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, για 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά.

Οταν τα φιλέτα μπακαλιάρου ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, βγάλτε τα από το τηγάνι και κρατήστε τα στην άκρη, σκεπασμένα.

Προσθέστε, στο ίδιο τηγάνι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήστε το να μαραθεί, χωρίς να ροδίσει.

Ρίξτε τον χυμό λεμονιού στο τηγάνι, περνώντας τον από ένα σουρωτήρι, και αφήστε τον να ελαττωθεί λίγο.

Ρίξτε το ζωμό ψαριού στο τηγάνι και αφήστε να μειωθεί  κατά το ήμισυ.

Προσθέστε τα λωρίδες της φλούδας λεμονιού και τα φιλέτα μπακαλιάρου και  αφήστε τα να ζεσταθούν.

Πασπαλίστε με λίγη ρίγανη και σερβίρετε τα φιλέτα μπακαλιάρου με λεμόνι ζεστά!

Καλή σας όρεξη!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!