Φιλέτο μπακαλιάρου πλακί στο φούρνο

Το φιλέτο μπακαλιάρου πλακί στο φούρνο και γενικά τα ψάρια μαγειρεμένα με αυτόν τον τρόπο μου θυμίζουν την κουζίνα της γιαγιάς μου, που μαγείρευε το ψάρι πολύ συχνά και ειδικά ακολουθώντας αυτή τη συνταγή. Ένα πιάτο ελαφρύ, απλό και εύκολο στην ετοιμασία Ένα νόστιμο κυρίως πιάτο για το μεσημεριανό σας ή το δείπνο σας, που μπορείτε να συνοδεύσετε με πατάτες βραστές.

Φιλέτο μπακαλιάρου πλακί στο φούρνο

Φιλέτο μπακαλιάρου πλακί στο φούρνο

Υλικά για 4 άτομα

  •  4 φιλέτα φρέσκου μπακαλιάρου
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανό
  • 2-3 ντομάτες (κουτί)
  • 4 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλύντε καλά τα φιλέτα του μπακαλιάρου, αφήστε τα να στραγγίξουν,  αλατίστε τα, ρίξτε τους το χυμό λεμονιού και  αφήστε τα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και  κόψτε το σε λεπτές φέτες.

Ψιλοκόψτε το σκόρδο και το μαϊντανό. Κόψτε τις ντομάτες σε κύβους.

Πάρτε ένα ταψί, βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και πάνω λίγο από το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό. Βάλτε επάνω τα φιλέτα  του μπακαλιάρου. Τέλος, καλύψτε τα φιλέτα με το υπόλοιπο σκόρδο και μαϊντανό, τις κομμένες ντομάτες και τον πολτό ντομάτας.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, χωρίς να ξεχάσετε ότι θα πρέπει να προσθέσετε αλάτι μόνο στη ντομάτα γιατί το ψάρι ήταν προηγουμένως αλατισμένο. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και το κρασί.

Ψήστε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των φιλέτων του μπακαλιάρου.

Δεν χρειάζεται να γυρίσετε τα  φιλέτα  του ψαριού.

Σερβίρετε το φιλέτο μπακαλιάρου πλακί στο φούρνο ζεστό!

Σημείωση

Μπορείτε να ετοιμάσετε με αυτή τη συνταγή και  άλλα ψάρια, όπως η γλώσσα ή άλλα είδη ψαριών που μπορούν να μαγειρευτούν με σάλτσα. Απλά πρέπει να ρυθμίσετε το χρόνο μαγειρέματος ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ετοιμάσετε και κατεψυγμένο μπακαλιάρο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!