Μπουκατίνι αλά αματριτσιάνα

Μπουκατίνι αλά αματριτσιάνα, ένα παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας, το οποίο ετοιμάζεται με διάφορες παραλλαγές. Μερικοί λένε ότι αυτό το πιάτο γίνεται με σπαγγέτι αντί μπουκατίνι, με πανσέτα αντί για guanciale, παστό χοιρινό κρέας από μάγουλο. Δεν μπορώ να σας πω οτι η συνταγή μου είναι η γνήσια, άλλωστε, καθένας μαγειρεύει σύμφωνα με τα γούστα του , οπότε, η επιλογή είναι δική σας.

Τα μπουκατίνι αλά αματριτσιάνα είναι, ούτως η άλλως, ένα απλό και νόστιμο πιάτο που ετοιμάζεται σε πολύ λίγο χρόνο.

Μπουκατίνι αλά αματριτσιάνα

Μπουκατίνι αλά αματριτσιάνα

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ ζυμαρικά τύπου μπουκατίνι
  • 100 γρ καπνιστή πανσέτα
  • 400 γρ ώριμες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ λευκό κρασί
  • 100 γρ τριμμένο τυρί πεκορίνο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόψτε την πανσέτα σε λωρίδες.

Ζεματίστε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Στραγγίστε τις, αφαιρέστε τη φλούδα, τους σπόρους και του υγρό τους και ψιλοκόψτε τις.

Ξεφλουδίστε το σκόρδο και λειώστε το ελαφρώς.

Κόψτε την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες.

Ρίξτε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά και αφήστε τα να μαραθούν.

Προσθέστε την πανσέτα και αφήστε τη να ροδίσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου το λίπος να γίνει διαφανές.

Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και αφήστε το να εξατμιστεί.

Προσθέστε τις ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρέψτε, για περίπου 15 λεπτά, σε μέτρια

φωτιά.

Εν τω μεταξύ,  βράστε τα μπουκατίνι. Στραγγίστε τα, βάλτε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα και  αφήστε να ψηθούν για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.

Βάλτε στα bucatini all’amatriciana-μπουκατίνι αλά αματριτσιάνα τριμμένο τυρί πεκορίνο και σερβίρετε αμέσως!

Συμβουλές

Εάν δεν θέλετε η σάλτσα να είναι πικάντικη, χρησιμοποιήστε την πιπεριά ολόκληρη και βγάλτε την στο τέλος.

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήστε ντομάτες του κουτιού.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Μπακαλιάρος με σάλτσα salmoriglio Successivo Καλαμαράκια με σάλτσα ντομάτας και κάρυ