Cheesecake με πορτοκάλι

Cheesecake με πορτοκάλι, ένα νόστιμο γλυκό, με μια πολύ αφράτη κρέμα. Αυτό το cheesecake ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

Cheesecake με πορτοκάλι

Cheesecake με πορτοκάλι

Υλικά για 12 άτομα

για τη βάση

  • 150 γρ μπισκότα digestive
  • 80 g βούτυρο
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

για την κρέμα

  • 500 γρ μασκαρπόνε
  • 200 γρ ανθότυρο
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη +επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 30 γρ χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 αυγά

Διαδικασία

Cheesecake με πορτοκάλι, ένα πολύ νόστιμο γλυκό και πολύ εύκολο.

Ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα  με το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι.

Πάρτε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 24 εκατοστά, βάλτε χαρτί φούρνου και απλώστε το μείγμα από μπισκότα πιέζοντας, για να γίνει μια συμπαγής βάση.

Αφήστε τη βάση στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ετοιμάστε την κρέμα, ανακατεύοντας σε ένα μπολ τον ανθότυρο και το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε έναν αβγοδάρτη, ή ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέστε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και τα αυγά, ένα κάθε φορά.

Χτυπήστε την κρέμα μέχρι να γίνει μαλακή.

Ρίξτε την κρέμα στο ταψί, πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 30 λεπτά.

Αφού βγάλετε το cheesecake από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, τοποθετήστε το σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Το cheesecake με πορτοκάλι είναι έτοιμο για να απολαύσετε!

Συμβουλή

Πασπαλίστε το cheesecake με πορτοκάλι με τη ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας  ένα μικρό κόσκινο. Με αυτό τον τρόπο η ζάχαρη άχνη θα πέσει αφράτη και ομοιόμορφα.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!