Cheesecake τιραμισού

Cheesecake τιραμισού, δροσερό και νόστιμο γλυκό με κρέμα από τυρί μασκαρπόνε και κρέμα γάλακτος, και σαβουαγιάρ εμποτισμένα με γάλα και καφέ εσπρέσσο. Ένα τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση, το cheesecake τιραμισού δεν χρειάζεται ψήσιμο!

Cheesecake τιραμισού

Cheesecake τιραμισού

Υλικά για 10 άτομα

για την κρέμα

  • 500 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 30 γρ ζάχαρη
  • πικρό κακάο σε σκόνη

για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 250 γρ γάλα
  • 2 καφέδες εσπρέσσο

Διαδικασία

Cheesecake τιραμισού,  ένα νόστιμο γλυκό, που σίγουρα δεν είναι ελαφρύ, αλλά κάπου κάπου πρέπει να προσφέρουμε στον εαυτό μας μια γευστική απόλαυση!

Ξεκίνηστε την προετοιμασία χτυπώντας με το ηλεκτρικό μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη, προσθέτοντας σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος.

Χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και, όταν γίνουν μαρέγκα, ενσωματώσετε τα, ανακατεύοντας απαλά, στο μείγμα από  μασκαρπόνε.

Ετοιμάστε δύο καφέδες εσπρέσσο, ζεστάνετε το γάλα και το ανακατέψτε το με τον καφέ.

Τοποθετήστε τα μισά σαβουαγιάρ σε μια φόρμα για κέικ, με διάμετρο 22 εκατοστά, που καλύπτοντας όλο τον πάτο.

Βρέξτε τα σαβουαγιάρ με το μισό γάλα και καφέ και βάλτε από πάνω τη μισή κρέμα, απλώνοντάς την παντού με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Τοποθετήστε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ, βρέξτε με το υπόλοιπο γάλα και καφέ και ξαπλώστε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.

Τοποθετήστε το cheesecake τιραμισού στο ψυγείο για 5-6 ώρες, έτσι ώστε να στερεοποιηθεrassodarsi η κρέμα. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε την επιφάνεια  με κοσκινισμένο κακάο!

Πώς διατηρείται

Το cheesecake τιραμισού διατηρείται στο ψυγείο, σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη ή σε ένα δοχείο τροφίμων, για 3-4 ημέρες.

Σημείωση

Για μια πιο έντονη γεύση καφέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3 καφέδες αντί για 2.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!