Fusilli με πιπεριές

Αυτή η συνταγή για  fusilli με πιπεριές είναι εύκολη και γρήγορη στην ετοιμασία. Ένα πολύχρωμο πιάτο, πλούσιο σε βιταμίνες, δροσερό και με ελαφρώς ξινή γεύση που του δίνει ο χυμός λεμονιού.

Fusilli με πιπεριές

Fusilli με πιπεριές

Υλικά για 4 άτομα

  • 340 g ζυμαρικά fusilli (φουσίλλι)
  • 2 κίτρινες πιπεριές (240 g)
  • 2 κόκκινες πιπεριές (240 g)
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλαδάκι βασιλικό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι

Διαδικασία

Πλύντε τις πιπεριές, στεγνώστε τις, κόψτε τις σε δυο κομμάτια και αφαιρέστε τις άκρες και τα νήματα στο εσωτερικό.

Κόψτε τις πιπεριές σε κύβους περίπου 1 cm.

Στύψτε το λεμόνι και περάστε το χυμό από ένα μικρό σουρωτήρι.

Πλύντε τα φύλλα του βασιλικού και στεγνώστε τα.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές και τα φύλλα δάφνης για 1 λεπτό.

Ρίξτε το χυμό λεμονιού πάνω από τις πιπεριές και αφήστε τον να εξατμιστεί για 2 λεπτά.

Πασπαλίστε με τη ζάχαρη και ανακατέψτε.

Αλατίστε τις πιπεριές, σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και σβήστε τη φωτιά.

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Στραγγίστε τα fusilli, βάλτε τα στο τηγάνι με τις πιπεριές και ανακατέψτε καλά.

Σερβίρετε τα  fusilli με πιπεριές αφού ρίξετε από πάνω το βασιλικό, κομμένο σε λωρίδες.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!