Τσιπούρα ψημένη στο αλάτι

Η τσιπούρα ψημένη στο αλάτι, σερβιρισμένη με μια σάλτσα από ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη και μουστάρδα είναι ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο για το δείπνο σας ή για ένα ελαφρύ γεύμα. Γρήγορο και εύκολο, είναι ένα πιάτο με μοναδική γεύση.

Τσιπούρα ψημένη στο αλάτι

Τσιπούρα ψημένη στο αλάτι

Υλικά για 2 άτομα

  • 1 τσιπούρα 350 γρ
  • χοντρό αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κρεμμύδι
  • ρίγανη
  • μουστάρδα
  • αλάτι,  πιπέρι

Διαδικασία

Τοποθετήστε την τσιπούρα σε ένα ξύλο κοπής, κάντε μια τομή στην κοιλιακή χώρα με ένα ψαλίδι και κόψτε  συνεχίζοντας προς τα πάνω μέχρι κάτω από το κεφάλι. Βγάλτε τα εντόσθια, τραβώντας τα με το χέρι σας.

Για να κάνετε αυτή τη συνταγή δεν πρέπει να βγάλετε τα λέπια, αλλιώς το ψάρι θα απορροφήσει το αλάτι.

Ξεπλύντε το ψάρι κάτω από άφθονο κρύο νερό και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.

Πάρτε ένα ταψί,  καλύψτε τον πάτο με χοντρό αλάτι, κάνοντας ένα στρώμα περίπου 6 χιλιοστών. Τοποθετήστε πάνω την  τσιπούρα και καλύψτε την με ένα στρώμα χοντρό αλάτι.

Κλείστε την κοιλιά του ψαριού για να μην μπει μέσα το αλάτι.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 20-25 λεπτά, εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού. Αν το ψάρι σας είναι μεγαλύτερο, αφήστε το 10 λεπτά περισσότερο.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα βάζοντας σε ένα μικρό μπολ το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, αρκετό για να αλατιστεί το ψάρι, πιπέρι, μερικές σταγόνες μουστάρδας, λίγη ρίγανη και χτυπήστε καλά για να ανακατευτούν όλα τα υλικά.

Όταν το ψάρι είναι έτοιμο βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια αφαιρέστε το αλάτι από την επιφάνεια.

Τοποθετήστε το ψάρι σε ένα πιάτο και καθαρίστε το.

Ρίξτε τη σάλτσα πάνω στο καθαρισμένο ψάρι, και αφήστε το να πάρει γεύση.

Μπορείτε να σερβίρετε την τσιπούρα ψημένη στο αλάτι στην θερμοκρασία που προτιμάτε,  είναι ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί και κρύο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!