Ριζότο με άγρια ​​σπαράγγια

Ριζότο με άγρια σπαράγγια, ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο. Πλούσιο σε γεύση από άγρια σπαράγγια, το ριζότο είναι μαγειρεμένο με ζωμό που γίνεται με τα σκληρότερα κομμάτια από τα κοτσάνια των σπαραγγιών, για ακόμα περισσότερη γεύση!

Ριζότο με άγρια σπαράγγια

Ριζότο με άγρια σπαράγγια

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ ρύζι
  • 200 γρ άγρια σπαράγγια
  • 1 κρεμμύδι
  • 20 γρ βούτυρο+1 κουταλιά βούτυρο
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ζωμό
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι

Διαδικασία

Επιτέλους ήρθε η εποχή που μπορούμε να βρούμε άγρια σπαράγγια και να ετοιμάσουμε τα πιάτα που προτιμάμε. Αυτό το ριζότο με άγρια σπαράγγια είναι νόστιμο, εύκολο και γρήγορο!

Καθαρίστε τα σπαράγγια, πετώντας το λευκό μέρος του μίσχου και κόψτε το πιο σκληρό μέρος τους, κρατώντας το στην άκρη. Ετοιμάστε το ζωμό βράζοντας τα σκληρότερα τμήματα των σπαραγγιών σε 1 λίτρο νερό. Βάλτε αλάτι στο ζωμό όταν αρχίσει να βράζει και σιγοβράστε για 20 λεπτά.

Πλύντε τα σπαράγγια και κόψτε τα σε κομμάτια.

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σπαράγγια; σοτάρετε για περίπου δέκα λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέστε το ρύζι και όταν γίνει ημιδιαφανές, βρέξτε το με το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.

Αρχίστε να προσθέτετε το ζεστό ζωμό που ετοιμάσατε και μαγειρέψτε το ριζότο, σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 20 λεπτά περίπου. Προσθέστε ζεστό ζωμό κάθε φορά που ο προηγούμενος έχει απορροφηθεί.

Μετά το χρόνο μαγειρέματος προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι αν χρειάζεται, ανακατέψτε και αφήστε το ριζότο στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.

Σερβίρετε το ριζότο με άγρια σπαράγγια ζεστό!

Σημείωση

Φυσικά μπορείτε να βαλετε στο ριζότο όσο τριμμένο τυρί παρμεζάνα σας αρέσει..

Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετει το ριζότο με ζωμό λαχανικών ή κύβο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!