Χταπόδι με αρακά

Το χταπόδι  με αρακά και σάλτσα ντομάτας είναι ένα πολύ νόστιμο και πλούσιο κύριο πιάτο. Για να γίνει το πιάτο σας ακόμα πιο πλούσιο μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες, κομμένες σε κύβους.

Χταπόδι με αρακά

Χταπόδι με αρακά

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ χταποδάκια
  • 300 γρ αρακά
  • 300 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 6 κ. σ.ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίστε τα χταποδάκια, αφαιρώντας τα εντόσθια, το εξωτερικό δέρμα και τα μάτια, πλύντε τα καλά και  στραγγίξτε τα. Κόψτε τα χταποδάκια σε λωρίδες.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε.

Προσθέστε το χταπόδι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, για περίπου δέκα λεπτά.

Ρίξτε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.

Προσθέστε τις ντομάτες, τις οποίες έχετε περάσει στο μύλο, και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.

Προσθέστε τον αρακά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρέψετε για περίπου 30 λεπτά ακόμα. Τα χταποδάκια ειναι έτοιμα όταν είναι μαλακά.

Σερβίρετε το χταπόδι με αρακά ζεστό!

Σημείωση

  • Ετοίμασα αυτό το πιάτο χρησιμοποιώντας  πήλινη κατσαρόλα, ιδανική για υγιεινό μαγείρεμα.
  • Για να μαγειρέψω αυτό το πιάτο μου δεν πρόσθεσα υγρό, γιατί βγήκε άφθονο από το χταπόδι. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό ψαριού ή ζεστό νερό.
  • Αν προσθέσετε πατάτες, ρίξτε τις 10 με 15 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!