Ζυμαρικά με σέσκουλα και ελιές

Το ζυμαρικά με σέσκουλα και ελιές είναι ένα νόστιμο πιάτο, με σάλτσα ντομάτας και σέσκουλα, στην οποία προσθέτουν γεύση το πικάντικο τσίλι και οι μαύρες ελιές. Ένα πιάτο που δεν απαιτεί πολύ χρόνο και δεν παρουσιάζει καμία δυσκολία.

Ζυμαρικά με σέσκουλα και ελιές
  • Preparazione:
    15 λεπτά minuti
  • Cottura:
    30 λεπτά minuti
  • Porzioni:
    4 άτομα

Ingredienti

  • ζυμαρικά (τύπου πίπε ριγκάτε) 350 γρ
  • σέσκουλα 300 γρ
  • αποφλοιωμένες ντομάτες 200 γρ
  • μαύρες ελιές 50 γρ
  • ελαιόλαδο 5 κουταλιές
  • τσίλι 1
  • τυρι πεκορινο (τριμμένο)
  • αλάτι

Preparazione

  1. Αφού καθαρίσετε και πλύνετε τα σέσκουλα, βράστε τα σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα, στραγγίστε τα, στύψτε τα καλά και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια.

    Βάλτε τις ντομάτες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.

    Ρίξτε το λάδι σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λίγο και προσθέστε το ψιλοκομμένο τσίλι για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε το τσίλι, εκτός και αν  σας αρέσουν τα πολύ πικάντικα φαγητά , και προσθέστε τις μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι ) και τα σέσκουλα. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας.

    Προσθέστε την ντομάτα, αλατίστε και μαγειρέψτε τη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά.

    Εν τω μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό.

    Σουρώστε τα ζυμαρικά, ρίξτε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα και αφήστε να βράσουν για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας.

    Σερβίρετε τα ζυμαρικά με σέσκουλα και ελιές αμέσως, αφού προσθέσετε τριμμένο τυρί πεκορίνο!

    Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Φιλέτα μπακαλιάρου σε κρούστα πατάτας Successivo Σπαγγέτι με γιαούρτι και λεμόνι

Lascia un commento

*