Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας και κρόκο

Τα μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας και κρόκο είναι ένα απλό αλλά πολύ νόστιμο πιάτο. Τα μπαρμπούνια είναι ψημένα στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με κρόκο, μαϊντανό και λεμόνι! Ενα εύκολο και γρήγορο πιάτο.

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας και κρόκο
  • Preparazione: Minuti
  • Cottura: Minuti
  • Porzioni: 4 άτομα

Ingredienti

  • μπαρμπούνια (μικρά) 12
  • Ντομάτες (αποφλοιωμένες) 250 g
  • σκόρδο 1 σκελίδα
  • μαϊντανό 1 ματσάκι
  • χυμό λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας
  • κρόκο 1 φακελάκι
  • ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Preparazione

  1. Πρώτα απ ‘όλα αφαιρέστε τα λέπια από τα μπαρμπούνια, το κεφάλι και τα πτερύγια; κάντε μια τομή κατά μήκος της κοιλιάς για να τα ανοίξετε σε ένα ενιαίο κομμάτι, προκειμένου να γίνουν φιλέτα, και βγάλτε τα εντόσθια  και το κεντρικό κόκκαλο. Αν προτιμάτε, μπορείτε να αφήσετε τα μπαρμπούνια ολόκληρα, και απλά να αφαιρέσετε το κεφάλι, τα πτερύγια και τα εντόσθια. Πλύντε καλά τα ψάρια.

    Κόψτε σε κομματάκια τις αποφλοιωμένες ντομάτες; ξεφλουδίστε τη σκελίδα το σκόρδο και συνθλίψτε το ελαφρά; πλύντε τον μαϊντανό,  στεγνώστε τον απαλά και ψιλοκόψτε τον.

    Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα με τη σκελίδα σκόρδο. Προσθέστε τις ντομάτες, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά και με σκεπασμένο τηγάνι, ανακατεύοντας περιστασιακά. Τέλος προσθέστε τον κρόκο, που έχετε διαλύσει σε μια κουταλιά ζεστό νερό, και τον μαϊντανό και ανακατέψτε.

    Ρίξτε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ, τοποθετήστε πάνω τα φιλέτα των μπαρμπουνιών, στα οποία έχετε προηγουμένως βάλει αλάτι και πιπέρι.

    Καλύψτε το πυρέξ με ένα φύλλο αλουμινίου και ψήστε τα ψάρια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °, για 5 λεπτά. Εάν τα ψάρια είναι ολόκληρα ψήστε τα για 10 λεπτά.

    Σερβίρετε τα μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας και κρόκο ζεστά!

  2. Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Note

/ 5
Grazie per aver votato!

Hai voglia di aiutarmi a migliorare la ricetta, rispondendo a qualche domanda? Grazie!

* Domanda obbligatoria

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.