Φιλέτα μπακαλιάρου σε κρούστα πατάτας

Τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κρούστα πατάτας είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο. Ενα πιάτο πολύ εύκολο, με λίγα, απλά υλικά, και άρωμα δεντρολίβανο!

Φιλέτα μπακαλιάρου σε κρούστα πατάτας
  • Preparazione:
    15 minuti
  • Cottura:
    40 minuti
  • Porzioni:
    4 άτομα

Ingredienti

  • φιλέτα μπακαλιάρου 600 g
  • πατάτες 500 g
  • ελαιόλαδο
  • δενδρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Preparazione

  1. Καθαρίστε τις πατάτες, πλύντε τις και κόψτε τις  σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Βάλτε τους αλάτι και πιπέρι.

    Ξεπλύντε τα φιλέτα μπακαλιάρου, στραγγίστε τα καλά, προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Πλύντε και ψιλοκόψτε το δεντρολίβανο.

    Πάρτε ένα ταψί και καλύψτε το κάτω μέρος με άφθονο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε μια στρώση πατάτες και ρίξτε πάνω λίγο δεντρολίβανο.

    Τοποθετήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου πάνω στις πατάτες και, στη συνέχεια, πάνω στο ψάρι, άλλη μια στρώση πατάτες, που θα καλύπτει τα φιλέτα μπακαλιάρου.

    Ρίξτε πάνω το υπόλοιπο δενδρολίβανο και άφθονο ελαιόλαδο.

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για περίπου 40 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος βάλτε τον φούρνο στον αέρα για λίγα λεπτά, έτσι ώστε η επιφάνεια να γίνει τραγανή.

    Κόψτε τις μερίδες αφού το φαγητό κρυώσει λίγο.

    Απολαύστε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κρούστα πατάτας ζεστά!

    Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Φαρινάτα, τηγανίτες με ρεβυθάλευρο Successivo Ζυμαρικά με σέσκουλα και ελιές

Lascia un commento

*