Ζυμαρικά με γαρίδες και κολοκυθάκια

Τα ζυμαρικά με γαρίδες και κολοκυθάκια είναι ένα νόστιμο πιάτο, εύκολο και έτοιμο σε λίγο χρόνο. Η σάλτσα, με άρωμα από σκόρδο και  ντομάτα, κάνει πιο έντονη τη γεύση της γαρίδας και των κολοκυθιών.

Ζυμαρικά με γαρίδες και κολοκυθάκια

Ζυμαρικά με γαρίδες και κολοκυθάκια

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ ζυμαρικά
  • 2 κολοκυθάκια
  • 250 γρ γαρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6-8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές αποφλοιωμένες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλύντε τα κολοκυθάκια, αφαιρέστε τις άκρες και κόψτε τα στα δύο κατά μήκος και έπειτα σε μικρά κομμάτια.

Καθαρίστε τις σκελίδες σκόρδου και, για πιο έντονη γεύση, λιώστε τα ελαφρά.

Καθαρίστε τις γαρίδες,  πλύντε τις και στεγνώστε τις.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήστε το σκόρδο να μαλακώσει, χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει.

Προσθέστε τα κολοκυθάκια και αφήστε τα να ροδίσουν για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό και μαγειρέψτε τα κολοκυθάκια για 6-7 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να είναι σχεδόν ψημένα.

Προσθέστε τις γαρίδες και αφήστε τις να ροδίσουν για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίξτε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.

Προσθέστε τις αποφλοιωμένες ντομάτες που έχετε περάσει στο μύλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Εν τω μεταξύ βράστε άφθονο αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά.

Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στη σάλτσα με τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά με γαρίδες και κολοκυθάκια μόλις είναι  έτοιμα και απολαύστε τα ζεστά!

Συμβουλές

Αν θέλετε το πιάτο σας να είναι πικάντικο, μπορείτε να προσθέσετε κόκκινη πιπεριά.

Μπορείτε ετοιμάσετε αυτό το πιάτο και με κατεψυγμένες γαρίδες. Προτιμήστε γαρίδες που δεν είναι καθαρισμένες γιατί, κατά τη γνώμη μου, είναι νοστιμότερες.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!