Ζυμαρικά alla Norma ελαφριά εκδοχή

Τα ζυμαρικά alla Norma ελαφριά εκδοχή είναι το κλασικό ιταλικό πιάτο, και ιδαίτερα της Σικελίας, πιο ελαφρύ. Για να ετοιμάσουμε αυτό το πιάτο, δεν τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, έτσι τα ζυμαρικά alla Norma είναι νόστιμα, αλλά πιο ελαφριά. Ένα πιάτο με μεσογειακή γεύση για όσους προτιμούν νόστιμα αλλά ελαφριά πιάτα!

Ζυμαρικά alla Norma ελαφριά εκδοχή

Ζυμαρικά alla Norma ελαφριά εκδοχή

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ πένες
  • 300 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 2 στρογγυλές μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη ρικότα (ξηρό αλατισμένο ανθότυρο)
  • 4-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • αλάτι,πιπέρι

Διαδικασία

Πρώτα απ’ όλα, πλύντε τις μελιτζάνες, αφαιρέστε τις άκρες και κόψτε τις σε κύβους; βάλτε τις κομμένες μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε τις και αφήστε τις για περίπου 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να χάσουν την πικρή τους γεύση.

Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λίγο, και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις μελιτζάνες.

Μετά από λίγα λεπτά προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να είναι  μαλακές οι μελιτζάνες.

Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα βασιλικού, που έχετε πλύνει και στεγνώσει απαλά.

Εν τω μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα μελιτζάνας και το τριμμένο τυρί ρικότα.

Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε τα ζυμαρικά alla Norma ελαφριά εκδοχή ζεστά!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!